Home » Blog » Altena zet in op verduurzaming en isolatie

Altena zet in op verduurzaming en isolatie

Huishoudens in Altena met een maximaal (gezamenlijk) inkomen van 45.014 euro kunnen een Energiebespaarlening aanvragen voor het verduurzamen van hun woning.

De lening is rentevrij en nadrukkelijk bedoeld voor huiseigenaren die hun woning willen verduurzamen, bijvoorbeeld door een isolatiebedrijf in Altena in te schakelen. Men kan kiezen voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, gevelisolatie en dakisolatie. Maar het geld mag ook worden uitgegeven aan andere verduurzamingen, zoals het aanschaffen van een warmtepomp of zonnepanelen.

Ruimere voorwaarden en geen rente

Er zijn enkele voorwaarden waaraan de aanvrager moet kunnen voldoen, maar deze zijn ruimer opgezet dan bij vergelijkbare leningen. Zo kunnen ook huiseigenaren in Altena van 75 jaar en ouder de lening aanvragen. Gedurende de hele looptijd wordt er geen rente gerekend, ongeacht de ontwikkelingen op de financiële markt.

Tegoedbon voor huurders in Altena

Ook voor huurders in Altena heeft de gemeente een cadeau. Zij kunnen een tegoed van 50 euro aanvragen voor energiebesparende producten, zoals radiatorfolie en ledlampen. Na het aanvragen van het tegoed, krijgt men via e-mail een kortingsbon toegestuurd die kan worden besteedt in de WoonSlimShop. De bon kan slechts één keer worden aangevraagd.