Home » Blog » Isoleren in de zomer? Dit zijn 10 voordelen

Isoleren in de zomer? Dit zijn 10 voordelen

Het isoleren van je huis in Brabant is van groot belang om de warmte binnen te houden tijdens de koudere maanden. Isolatie zorgt ervoor dat warmte minder snel ontsnapt en het binnen langer op temperatuur blijft. Hierdoor kan isolatie niet alleen onze energiekosten verlagen, maar ook in de zomer kan het veel voordelen bieden. Welke voordelen er precies zijn, zullen we je in deze blog uitleggen.

1. ‘s Zomers de hitte buiten houden

Een feit dat vaak over het hoofd gezien wordt is dat woningisolatie niet alleen helpt om warmte binnen te houden in de winter, maar ook om hitte buiten te houden in de zomer. Hierdoor kan isolatie zorgen voor een aangenamere woning. Huizen in Noord-Brabant met een slechte isolatie hebben de neiging om snel op te warmen in de zomer, met name de zolder die het meest wordt blootgesteld aan de zon. En op een hete zomerdag kan het lastig zijn om binnenkomende warmte te verwijderen, maar door isolatie kan deze warmte langer buiten gehouden worden. Door isolatie te gebruiken, kan warmte niet langer door kieren en naden naar binnen komen, waardoor de woning koeler is. Dit biedt voordelen in zowel de winter als de zomer.

2. Gelijk energiebesparing in het najaar

Door je woning in Brabant al in de zomer te laten isoleren, bespaar je direct energie in het najaar. Wanneer de zomer voorbij is, is je woning al voorzien van goede isolatie, waardoor het aangenamer is in huis en de verwarming minder snel aan hoeft. Inwoners van Noord-Brabant beginnen vaak pas na de zomer met het oriënteren op isolatie, omdat ze dan merken dat het binnen kouder wordt. Terwijl jij er dankzij zomerisolatie al comfortabel bijzit. Door al in de zomer te isoleren, bespaar je direct vanaf de eerste koude dagen.

3. Geld en energie besparen in de zomer

Woningisolatie is niet alleen voordelig voor besparing van geld en energie in het najaar, maar biedt ook voordelen in de zomer. Dankzij isolatie wordt warmte buitengehouden, waardoor binnenshuis een comfortabele temperatuur behouden blijft. Wanneer je woning goed geïsoleerd is, is er minder energie nodig om de woning koel te houden, wat betekent dat je geen airconditioning of ventilatoren hoeft te kopen, wat een besparing oplevert. De aanschaf van dergelijke apparaten betekent een grote uitgave voor je portemonnee en bovendien verbruiken ze veel energie. Door je woning in Brabant te isoleren, kun je geld besparen op de energiekosten voor deze dure apparaten. Bij een goed geïsoleerde woning is het meestal overbodig om een airco aan te schaffen.

4. Weinig kans op wachttijden

Bij koudere weersomstandigheden kiezen veel inwoners van Noord-Brabant voor isolatie, wat kan leiden tot een groter aantal aanvragen bij isolatiebedrijven. Tijdens het voorjaar en de zomer zijn er minder aanvragen voor woningisolatie, waardoor Brabantse isolatiebedrijven sneller beschikbaar zijn. Terwijl de wachttijden ’s winters vaak maanden kunnen duren, kun je in de zomer vaak direct worden geholpen, mits er geen bouwvak is. Bovendien is het isoleren van een woning een snelle taak die vaak in één dag kan worden gedaan, waardoor je snel in een comfortabele woning zit en direct kunt beginnen met besparen op energie.

5. Op de kosten besparen

Een extra voordeel van isoleren in de zomer is dat het vaak een goedkopere optie is, omdat de vraag naar isolatie in Noord-Brabant in deze periode lager is. Isolatiebedrijven hebben daarom vaak meer flexibiliteit in de zomer. In de zomer zijn er vaak minder aanvragen voor isolatie in Brabant, waardoor jij als klant voordeel kunt halen uit speciale aanbiedingen. Hierdoor kost isolatie in de zomer minder dan in de winter en bespaar je dus geld. Zo haal je dubbel voordeel uit isolatie!

6. Minder lawaai in de zomer

Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem in Noord-Brabant, vooral in de zomer als we meer tijd in de buitenlucht doorbrengen. De zomer is de periode van het jaar waarin we vaak langer opblijven en zoals gezegd meer tijd buitenshuis besteden. Dit kan helaas ook leiden tot geluidsoverlast, zoals kinderen die in de speeltuin spelen of buren die een tuinfeest organiseren. Met isolatie bescherm je jezelf beter tegen geluidsoverlast in de zomer. Hierdoor kun je genieten van je vrije tijd zonder te worden gestoord door geluid.

7. Vermindert de kans op problemen

Het isoleren van een gebouw in de zomer in plaats van in de winter kan vele voordelen opleveren, omdat weersomstandigheden als vorst, storm of hevige regenbuien in de winter problemen kunnen veroorzaken bij het isoleren. Maar het isoleren van een gebouw in de winter kan ook vertraging veroorzaken, zoals het afvoeren van vocht bij een vochtige of natte kruipruimte. Dat brengt extra kosten met zich mee, waardoor isolatie duurder zal uitpakken. De zomer is echter een geschikte tijd voor isolatie omdat woningen in de zomer droog zijn, in tegenstelling tot de winter. De zomerwarmte zorgt ervoor dat het vocht uit de woning verdwijnt, waardoor isolatie doorgaans zonder voorafgaande herstelwerkzaamheden kan plaatsvinden en de kans op vertragingen een stuk kleiner is.

8. Sneller ventileren

Een goed geventileerde woning of ruimte is van groot belang na isolatie. En ventileren wordt efficiënter wanneer je ’s zomers isoleert. Sommige isolatiemaatregelen maken het zelfs noodzakelijk om een aantal uren weg te blijven uit de woning. En dat is in de zomer een behoorlijk stuk prettiger dan in de wintermaanden met lage temperaturen. Isolatie in de zomermaanden wordt daarmee opeens een stuk eenvoudiger om te kiezen. Laat ’s ochtends bijvoorbeeld een uur lang de ramen tegen elkaar open staan. Hierdoor kun je jouw huis luchten voordat het in de middag warmer wordt en tegelijkertijd van frisse lucht binnenshuis genieten. Zorg ervoor dat de ramen en deuren de hele dag vervolgens zo min mogelijk open staan, en sluit ook de gordijnen, screens of shutters aan de zijde waar de zon op staat.

9. Een winstgevende investering

Het is van groot belang om te weten dat isolatie in de zomer een gunstige investering is, gezien de lage rente en de hoge inflatie in de huidige economie. Het isoleren van je woning in Brabant is vandaag de dag een veel rendabelere investering dan het laten staan van je spaargeld op de bank. Met de torenhoge energiekosten is isolatie snel terugverdiend, met name als je bedenkt dat het ook een positief effect heeft op het energielabel van je woning en dus de waarde ervan. Door een goede isolatie zal de waarde van je woning in Brabant stijgen. Dus isolatie is een duurzame investering die goed is voor je portemonnee en het milieu.

10. Ook ‘s zomers subsidie op isolatie

Subsidies voor isolerende maatregelen, zoals kruipruimte isolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie en dakisolatie in Brabant, zijn ook beschikbaar in de zomer. Een voorbeeld van zo’n subsidie is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Een aanzienlijk deel van de kosten voor 2 isolatiemaatregelen kunnen teruggekregen worden door Brabantse woningeigenaren die deze laten uitvoeren. Wie meer wil weten over de kosten en mogelijkheden van isolatie in Noord-Brabant, kan bij ons een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen. Binnen twee werkdagen ontvang je een op maat gemaakt voorstel. Isolatiebedrijf Brabant biedt ook ondersteuning bij het aanvragen van subsidie. En in de zomer zijn wij uiteraard voor jou beschikbaar!